Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


 
AnasayfaGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Tel Kadayıf Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
StinG

StinG


Mesaj Sayısı : 103
Nerden : İstanbul
Yaş : 28
Doğum tarihi : 01/01/96
Başarı Puanı : 272
Rap Gücü : 35
Kayıt tarihi : 27/12/09

Tel Kadayıf Tarifi Empty
MesajKonu: Tel Kadayıf Tarifi   Tel Kadayıf Tarifi EmptyPtsi Ara. 28, 2009 5:02 pm

Malzemeler:
Sütlü


-750 gr. tel kadayıf

-4- 5 su bardağı şeker

-2 su bardağı süt

-1,5- 2 su bardağı ceviz veya fındık içi

-1 büyük paket margarin (250 gr.)

-Antep Fıstığı

Hazırlanışı:

1- Şeker iki bardak su ile kaynatılır. Köpükleri alınır. Koyulaşınca süt konur. Çok sulu olmamak üzere ateşten alınır. (Limon sıkılmaz.)

2- 35- 40 cm. çapında tepsi yağlanır. Biraz erimiş yağ ile ovulmuş kadayıfın yarısı tepsiye yerleştirilir. Dövülmüş fındık veya ceviz içi serpilir.

3- Geri kalan kadayıf cevizin üzerine yayılır. Biraz bastırarak sıkıştırılır.

4- Kalan yağ gezdirilir. Fırında pembe olarak kızartılır.

5- Fırından çıkar çıkmaz, üzerine daha önce hazırlanan soğuk sütlü şurubu dökülür ve üzeri antep fıstıklarıyla süslenir. Kapak kapatılır. Ilınınca dilimlenir.

Not: İstenirse, kadayıf çay fincanına, arası cevizli olarak doldurulur. Sıkıştırılarak tepsiye ters çevrilir ve öyle pişirilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Tel Kadayıf Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Köstebek Pasta Tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Hobi :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: